Är det dags att byta ut din gamla resväska

gamla väskor

Börjar din gamla resväska sjunga på sista versen? Då är det kanske dags att börja scanna marknaden efter nått nytt. Man kanske inte tänker på det, men utvecklingen även på reseväskor har gått mycket framåt senaste åren. En modern väska är mer lättanvänd och smidigare på många sätt.

Vad vi tycker att du ska tänka på när du byter väska

Resväskor i tiden

I dag är bra väskor tillverkade i starka men fortfarande lätta material. Det gör att du får plats med mera, utan att tumma på vikten. Välj också gärna en väska med utdragbart handtag. Det underlättar transporten på till och från t ex flygplasten.

Moderna väskor har hjulen placerade på långsidan. Detta för att väskan inte ska börja wobbla. Detta var definitivt ett problem med den gamla sorten, där hjulen satt nära varandra.

Att tänka på när du ska köpa en resväska

Kort-resan.

För den korta resan som bara varar ett par dagar, räcker en väska på 20-30 liter gott. Välj gärna en lite mjukare väska som också har godkända kabinmått. På det viset slipper du ju att checka in ditt bagage. Fast har du ömtåligt bagage, kanske du ändå ska överväga en hårdare väska.

Tips på snygga och praktiska väskor för en lite kortare resa hittar du här.

En till två veckor

Bästa väskan rymmer 40 till 50 liter. Valet mellan mjuk eller hård väska hänger bland annat på hur ofta du reser och om du är ibehov av flexibelt utrymme eller ej. Om du satsar på hårda väskor av tex polypropylenplast, så håller de oftast längre och skyddar så klart innehållet bättre. Men fördelen med den mjuka väskan är naturligtvis så flexibel att du kanske får i den där lilla extra grejen som man alltid kommer på strax innan man packat klart.

Långresan

Vi rekommenderar väskor på minst 70 liter för långa resor. I övrigt gäller samma rekommendationer som för resor på en till två veckor.

Till sist.

Reser du med en större väska som du måste checka in. Glöm då inte att sätta en bagage-rem runt väskan. Ett billigt sätt att försäkra dig mot tråkigheter utifall din väska trots allt skulle gå sönder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.